O ustvarjalcih

Liljana Poklukar Herman

akad. glasb. klarinetistka, prof. klarineta, ustanoviteljica glasbenega ateljeja Amabile

Svoje glasbeno izobraževanje sem začela v Glasbeni šoli Radovljica, šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Alojzu Zupanu, pri katerem sem na Akademiji za glasbo v Ljubljani z odliko diplomirala iz umetniške in pedagoške smeri (2010).

V času študija sem se udeležila tudi tekmovanj. Sem prejemnica zlatih plaket in nagrad na državnih tekmovanjih, solistično in v komornih zasedbah.

Poleg različnih komornih skupin sem sodelovala v simfoničnem orkestru SGBŠ Ljubljana, pihalnem in simfoničnem orkestru Akademije za glasbo, Godbi Gorje, PO Svea Zagorje in raznih priložnostnih orkestrih in zasedbah. Trenutno sem zaposlena v Glasbeni šoli Škofja Loka kot učiteljica klarineta in kljunaste flavte.

Že v času študija sem začela pridobivati izkušnje na področju poučevanja in v učnih procesih z učenci tudi sama usvajala nova znanja. Izziv mi predstavljajo kompleksne situacije v interakciji z učno snovjo in učenci, h katerim pristopam na lahkoten, otrokom zabaven in zanimiv način.

Redno se udeležujem različnih seminarjev v Sloveniji in tujini, kjer se z zanimanjem spoprijemam z novostmi na področju klarineta in poučevanja, zadnje čase pa se predvsem ukvarjam z delom na sebi, saj sem kot posrednik pri procesu poučevanja vzor mojim učencem in jih s svojim načinom poučevanja odgovorno in z občutkom vzgajam v samostojne posameznike na več področjih življenja, ne samo glasbenem.

S svojim pristopom skušam posamezniku glasbo približati na najbolj subtilen način.

Verjamem, da je glasba medij, s katerim se da otrokom približati na edinstven način in jih popeljati v svet brezmejnosti.

Nejc Herman

akad. glasb. klarinetist, prof. klarineta, poučevanje klarineta, narodno-zabavni program

  • 040 344 936

Glasbeno pot je začel v GŠ Zagorje ob Savi, nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani in študij končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Jožetu Kotarju. Je prejemnik večih nagrad državnih in mednarodnih tekmovanj. Kot klarinetist je zaposlen v Orkestru slovenske policije, sodeluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Slovensko filharmonijo, je koncertni mojster Pihalnega orkestra Svea Zagorje in član Slovenskega orkestra klarinetov.

Svoje pedagoške izkušnje je pridobival v GŠ Moste-Polje, GŠ Jesenice in Waldorfski šoli v Ljubljani.

Je član ansambla Karavanke in glasbene skupine Dežur, občasno sodeluje tudi z drugimi narodno-zabavnimi ansambli (Cvet, Gregorji, ans. Svetlin).

Med poučevanjem otrok velikokrat najdem kakšno posebnost, ki mi koristi tudi pri lastnem napredku v glasbi.