Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto www.amabile.si ponuja nakup izdelkov in deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
S spletno trgovino upravlja podjetje Amabile, Liljana Poklukar Herman, s.p., Spodnje Gorje 124, 4247 Zg. Gorje.
Podjetje ni zavezanec za DDV.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.
S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Cene

Vse cene so v EUR in ne vsebujejo DDV v skladu s 1. točko 94. člena ZDDV-1.
Zavezanci za DDV so dolžni ob naročilu navesti tudi svojo davčno številko.

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

Stroške pošiljanja plača kupec po ceniku dostavljalca pošiljke (Pošta Slovenije)

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej ponudil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v dogovorjenem roku),
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
7. način plačila in dostave,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Postopek nakupa

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@amabile.si v roku 60 minut od prejema potrdila naročila na e-naslov.
Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnik blaga.

V kolikor ste kot način plačila označili »po predračunu« prejmete s potrdilom o prejemu naročila še predračun z zneskom, ki ga poravnate do datuma, določenega na predračunu. Pri plačilu obvezno vnesite sklic plačila, ki je naveden na predračunu. Po prejetju sredstev na naš poslovni račun, bomo izdelke in potrdilo o plačilu poslali po pošti.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. S klikom na gumb “Pošlji” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov Amabile, Liljana Poklukar Herman, s.p. ali po elektronski pošti na naslov info@amabile.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Podjetje Amabile, Liljana Poklukar Herman, s.p. bo kupcu vrnila že plačano kupnino.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

  1. plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v tem primeru Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice – trenutno ta znaša 1,05 EUR),
  2. plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti).

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z nakupom na spletni strani www.amabile.si dovoljujete, da podjetje Amabile, Liljana Poklukar Herman, s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Amabile, Liljana Poklukar Herman, s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Avtorske pravice

Spletno mesto www.amabile.si je v lasti podjetja Amabile, Liljana Poklukar Herman, s.p.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.