Novice

Glasbene urice

Amabile 3

Če še niste bili v naši družbi in bi želeli pokukati v Violinčkov glasbeni svet, vabljeni z najmlajšimi na odprto glasbeno urico.

 

V sredo, 30.9.2015, ob 15.15 v večnamenskem prostoru OŠ Gorje.

Zaključek šolskega leta 2015

Zaključni nastop 2015

Po uspešnem in razgibanem šolskem letu so se tudi v glasbenem ateljeju Amabile aktivnosti počasi umirile. Učenci so nastopali na rednih nastopih, božično-novoletnem, spomladanskem in zaključnem nastopu s podelitvijo priznanj, na božično-novoletnem koncertu Godbe Gorje, pa tudi na občinskih in drugih prireditvah.

Tudi na najmlajše v gorjanskem vrtcu nikakor nismo pozabili in v decembru zanje pripravili tematski nastop »Glasba sveta« in z glasbo potovali po Sloveniji, evropskih deželah pa tudi čez lužo nas je odneslo.

Na glasbenih uricah se nam je velikokrat pridružil Violinček, škratek, ki je po duši glasbenik in se rad druži z otroki. Ko smo na uricah gostili glasbene goste je otrokom prav na zabaven in njim razumljiv način predstavil inštrumente, prišepnil kakšno skrivnost ali zanimivost, skupaj pa smo sestavili tudi Violinčkovo himno. Za zaključni nastop otrok Violinčkovih glasbenih se je porodila ideja o glasbeni pravljici in tako je nastala pravljica z naslovom Miška si poišče nov dom; govori o zaupanju in o razsežnosti glasbe. Sodelovale so tudi učenke male glasbene šole na kljunasti flavti in orffovih inštrumentih.

Veseli me, da se otroci nastopov izredno veselijo, da uživajo pri ustvarjanju in poustvarjanju glasbe, da jih glasba osrečuje in se skozi glasbene izkušnje gradijo v samozavestne osebnosti.

Za zaključek šolskega leta smo se z druženjem in slastnim sladoledom poslovili in še dobro, da lahko uživamo zaslužene počitnice, da osvežimo energijo za novo šolsko leto.

 

Poletni pozdrav!

Liljana Poklukar

 

Informativni dan za vpis 2015-16

Vabljeni na informativni dan*, kjer boste dobili vse informacije o poteku izobraževanja in vpisu za šolsko leto 2015/16 . 

 

V petek, 22. maja 2015, ob 19.00, v učilnici 3.a razreda v OŠ Gorje.

 

(* velja za vpis inštrumenta- klarnet, kljunasta flavta)

Dogodki v decembru

božična

 

Dovolite si slišati in čutiti, prepustite se glasbi in se nam pridružite na dogodkih v decembru:

 

 

15.12.  Glasba sveta – nastop za otroke vrtca Gorje

18.12. ob 19.00   Javni nastop učencev glasbenega ateljeja Amabile in Godbe Gorje v Gorjanskem domu

  27.12. ob 18.00    Nastop učencev na novoletnem koncertu Godbe Gorje v telovadnici OŠ Gorje

 

 Naj bo ta praznični čas poln topline in sprejemanja.

                                                                                      Vabljeni!

Page 1 of 2 12