Glasbene Pravljice In Delavnice

Glasbene Pravljice In Delavnice
Glasbena pravljica

Po pravljici Miška si poišče nov dom je nastala tudi igrano – lutkovna predstava, katere glavno vlogo igra avtorica Liljana Poklukar Herman, animacijo in govor lutk marionet pa je prevzel Jože Kocjančič.

Scena dogajanja je na začetku prekrita s tančico, ki predstavlja miškin dom. Miška v živi vlogi jo odstrani, ko se odpravi poiskat nov dom. Sceno sestavljajo drevo, travnik, mlaka in grm. Miškini prijatelji so ploščate lutke marionete, ki jih je zasnovala ilustratorka slikanice Irena Kolar.

Miška komunicira s kukavico, zajčkom, medvedom, žabico in veverico. V primernih sekvencah steče glasba, ki ustvarja prijetno vzdušje in poudarja karakter posamezne osebe.

Pravljica vabi v otroški svet fantazije, obenem pa v njej zveni želja po uresničevanju prijateljstva in sožitja.

Predstava je zgoščena in z nevsiljivimi didaktičnimi momenti otrokom ponuja čudovito glasbeno izkušnjo. V nadaljevanju sledi glasbena delavnica in skupaj s pravljico traja 45 min.

Primerno za predšolske otroke in otroke 1. triade OŠ.

Naj Miška zaživi tudi v vašem vrtcu ali šoli!

 

Pošlji povpraševanje

Strokovna mnenja o pravljici
 

 

Glasbena delavnica

Vsebina delavnice se nanaša na glasbeno pravljico in je prilagojena predšolskim otrokom in otrokom 1. triade OŠ.

Vključuje:

  • spoznavanje glasbil,
  • igranje na inštrumente – glasbena improvizacija,
  • glasbeno-didaktične igre,
  • izdelovanje inštrumentov,
  • orkester…
Sodelovanje z glasbenimi šolami

S skupnim sodelovanjem lahko pripravimo pravo glasbeno doživetje z glasbeno – lutkovno predstavo. Zanimiva in atraktivna predstavitev inštumentov, ki bo otrokom zagotovo nudila pravo doživetje.

 

Za izvedbo in postavitev scene potrebujemo prostor velik najmanj 3×3 m. Za več informacij nas prosim kontaktirajte na povezavi.