Poučevanje inštrumenta

Poučevanje inštrumenta

V glasbenem ateljeju Amabile poučujemo klarinet, kljunasto flavto, komorno igro in narodno-zabavni program.

Za vpis inštrumenta ni potrebno nobeno predznanje, samo velika želja, nekaj potrpežljivosti in zaupanja vase.

Vpis je možen skozi celo šolsko leto!

Pouk kljunaste flavte

Četrtinka

Program je namenjen otrokom, starim 6 in 7 let; poudarek je na otroku zanimivem in lahkotnem usvajanju prvih glasbenih korakov, pripravljanju na sproščeno javno nastopanje, skupinsko muziciranje.

Pouk enkrat tedensko 30 minut/ skupinsko do 4 učence

Pouk klarineta

Polovinka

Program je namenjen posameznikom z glasbenim predznanjem, ki si želijo izpolniti željo po igranju klarineta zgolj ljubiteljsko.

Pouk enkrat tedensko 45 minut/ individualno oz. skupinsko 2 učenca

Celinka

Program za tiste otroke, ki si želijo na zabaven način pridobiti znanje igranja inštrumenta, sodelovanja v različnih sestavih skupaj z ostalimi učenci in javno nastopati.

Vsebina programa je primerljiva z učnim programom v javni glasbeni šoli, a vseeno prilagojena posameznikovim sposobnostim in željam. Glede na doseženo znanje in sposobnosti, s predhodnjim dogovorom in mnenjem učitelja, lahko učenec opravlja izpit iz inštrumenta v javni glasbeni šoli. Ceno izpita plačajo starši v celoti po ceniku šole, kjer učenec opravlja privatni izpit. Obvezno dodatno pripravljanje na izpit.

Pouk dvakrat tedensko 30 minut/ individualno

Maestro

Program namenjen izredno nadarjenim, ambicioznim in tistim, ki si želijo šolanje resnično izkoristiti v popolnosti. Pouk inštrumenta poteka dvakrat tedensko po 45 minut, nauk o glasbi enkrat tedensko 45 minut, poleg tega pa so učencem v programu Maestro omogočene korepeticije, pogostejši nastopi, sodelovanje v komornih zasedbah in udeležbe na seminarjih in tekmovanjih. Učencem, ki se šolajo po programu Maestro je omogočeno opravljanje izpita iz inštrumenta in nauka o glasbi na državni glasbeni šoli. Ceno izpita plačajo starši v celoti po ceniku šole, kjer učenec opravlja privatni izpit.

Pouk inštrumenta dvakrat tedensko 45 minut/ individualno + nauk o glasbi enkrat tedensko 45 minut

Da Capo

Namenjen vsem, ki si želijo osvežiti znanje ali izpolniti željo po igranju inštrumenta, predvsem odraslim.

Učna ura: 45 minut

Komorna igra

Pouk komorne igre je namenjen posameznikom s predznanjem, ki si želijo skupinskega muziciranja. Komorno muziciranje ponuja posamezniku posebno motivacijo in razširja obzorje glasbenega ustvarjanja.

Pouk enkrat tedensko 45 minut

Kontakt

Narodno-zabavni program

Polka & valček

Namen programa je spoznavanje z narodno-zabavnim glasbenim stilom, njegovimi značilnostmi in osnovami ter ustvarjanje lastnega zadovoljstva ob igranju te glasbene zvrsti. Vsebina programa je namenjena tako začetnikom kot posameznikom z izkušnjami s tovrstno zvrstjo glasbe in je sistematično razporejena po težavnosti.

Program izvaja Nejc Herman, akad. glasb. klarinetist in prof. klarineta, član ansambla Karavanke in glasbene skupine Dežur, občasno sodeluje tudi z drugimi narodno-zabavnimi ansambli (Cvet, Gregorji, Svetlin, Hišni ansambel Avsenik).

Kontakt