Novice

Zaključek šolskega leta 2015

Zaključni nastop 2015

Po uspešnem in razgibanem šolskem letu so se tudi v glasbenem ateljeju Amabile aktivnosti počasi umirile. Učenci so nastopali na rednih nastopih, božično-novoletnem, spomladanskem in zaključnem nastopu s podelitvijo priznanj, na božično-novoletnem koncertu Godbe Gorje, pa tudi na občinskih in drugih prireditvah.

Tudi na najmlajše v gorjanskem vrtcu nikakor nismo pozabili in v decembru zanje pripravili tematski nastop »Glasba sveta« in z glasbo potovali po Sloveniji, evropskih deželah pa tudi čez lužo nas je odneslo.

Na glasbenih uricah se nam je velikokrat pridružil Violinček, škratek, ki je po duši glasbenik in se rad druži z otroki. Ko smo na uricah gostili glasbene goste je otrokom prav na zabaven in njim razumljiv način predstavil inštrumente, prišepnil kakšno skrivnost ali zanimivost, skupaj pa smo sestavili tudi Violinčkovo himno. Za zaključni nastop otrok Violinčkovih glasbenih se je porodila ideja o glasbeni pravljici in tako je nastala pravljica z naslovom Miška si poišče nov dom; govori o zaupanju in o razsežnosti glasbe. Sodelovale so tudi učenke male glasbene šole na kljunasti flavti in orffovih inštrumentih.

Veseli me, da se otroci nastopov izredno veselijo, da uživajo pri ustvarjanju in poustvarjanju glasbe, da jih glasba osrečuje in se skozi glasbene izkušnje gradijo v samozavestne osebnosti.

Za zaključek šolskega leta smo se z druženjem in slastnim sladoledom poslovili in še dobro, da lahko uživamo zaslužene počitnice, da osvežimo energijo za novo šolsko leto.

 

Poletni pozdrav!

Liljana Poklukar